SAMENBOEREN IN WILDRIJK

Weten waar je groentjes vandaan komen, verantwoorde teelt, mee zorgen voor het voortbestaan van duurzamelandbouw, bodemverontreinig op een duurzame manier tegengaan en meer bijleren over telen, tuinieren, composteren, zaaien en oogsten. Dat is waar het bij onze het samenboeren om draait.


Professionele begeleiding


Of je nu bakken ervaring hebt of nog wat groen ziet achter je oren als het op telen aankomt. Iedereen kan deelnemen. Er is een gemeenschappelijk teeltplan dat we samen met alle boeren en onder leiding van onze boer opstellen en uitvoeren. Onze boer zal het overzicht bewaren, zorgen voor het groot onderhoud en de samenboeren begeleiden. Daarnaast zal hij elke twee weken fieldsessies organiseren, dit zijn onze gemeenschappelijke momenten voor seizoensuitleg, workshops en activiteiten.

CONCREET


We voorzien een groot stuk van de kinderboerderij voor onze boeren, dit deel van de boerderij is grotendeels afgesloten van de rest van de boerderij en enkel toegankelijk voor onze leden. Alle oogst hiervan zal verdeeld worden onder de leden, zodat de zij kunnen genieten van vers fruit en groenten en eventueel andere producten. In ruil voor een maandelijkse bijdrage kan je je aansluiten bij ons Wildrijk. Deze bijdrage is €40 per maand.


BIJLEREN


Aan de hand van een meerjarig herstelplan en met professionele begeleiding van 'boer sjarel' breng je samen met andere leden van ons Wildrijk de historisch vervuilgde gronden weer tot leven. Tijsens gezamelijke werkmomenten leer je bij over het bosweidesysteem en andere regeneratieve teelttechnieken die we toepassen.
TUINIEREN


Je leert groenten telen op hooibalen. De hooibalen liggen in stroken onder de bomen tussen de weides en in de serre. De planten wortelen in de hooibalen en krijgen daar alle voedingstoffen en water dat ze nodig hebben in hun groei. Ze wortelen dus niet in de vervuilde grond waardoor je vanaf dag één veilig groenten kan oogsten. Deze verdelen we onder alle leden.


Al doende leer je het meesten en vele handen maken licht werk! We verwachten dat elk lid minstens uur per jaar actief meedoent aan het tuinieren. Je kiest natuurlijk zelf hoe vaak je je handen vuil maakt: wekelijks, maandelijks, 3-maandelijks of 2 keer per jaar. Dat kan tijdens de gezamelijke activiteiten of solo aan de hand van instructieborden of onlinplatform.


GENIETEN


Als lid heb je vrije toegang tot het Wildrijk. Naast een mooie teeltzone van bijna 1HA en een serre zullen we samen verschillende aangename plekjes inrichten met buitenkeuken en BBQ mogelijkheden. Deze zijn door de leden vrij te gebruiken. Want de focus ligt niet alleen op de oogst maar ook op het samen beleven, gezelligheid, experimenteren en leren.

INSCHRIJVEN


Heb je interesse om je aan te sluiten? of wens je meer informatie? Laat het ons hieronder weten.

 
 
 
mij heel graag inschrijven
meer informatie, want heb zeker interesse